joi, 7 iunie 2012

Fatada cu poliester este ineficienta - Se degradeaza in scurt timp !

Eficienţa energetică scăzută nu este doar un subiect de strategii guvernamentale !

Poliesterul se degradeaza in timp relativ scurt si blocul/locuinta va arata ca cele din filmele de groaza !
In concluzie, cei care critica polistirenul ne sfatuiesc sa cautam materiale cu permeabilitate capilara si densitate mare. 
Din pacate, acestea sun mult prea scumpe, depasind 120 euro pe metru patrat fata de 60-80 euro cat costa cele de slaba calitate, la nivel european.
Potrivit expertilor, cladirile vechi cu ziduri groase sunt mai confortabile si mai economice in starea originala, fara a fi placate cu polistiren. http://www.ziare.com/casa

Dar cum ar fi sa vedem ca poliesterul de pe fatada unui bloc că se dezlipeste pe o suprafata mare si sta inclinat sa cada ?
Nu cumva in timp , apa va patrunde intre poliester si peretele blocului ?

Ca orice modă, şi izolarea termică a clădirilor a ajuns târziu la Bulgaria. 
Oamenii împrumuta la "wrap" peretii cu polistiren. În Germania, însă, a început să sune alarma. B. Uzunova explică de ce:
În clădirile Sofia poate acum greu de ghicit care a fost culoarea blanii original, deoarece de patch-uri "şi" izolare termică individuală semăna cu un covor colorat toate. Oamenii iau credite bancare pentru a proprietăţii reabilitate şi împotriva acestei nu este nimic de a se opune. Eficienţa energetică scăzută nu este doar un subiect de strategii guvernamentale, dar, de asemenea, că problema "hit" din buzunar pentru fiecare utilizator.
Impresii de la Sofia

Rulaţi-departe de tren mucegai
Până de curând, a fost asumat ca o axiomă faptul că ambalajul pachetului izolare clădirilor / in practica generala este de polistiren, de asemenea, cunoscut sub numele de polistiren / reduce consumul de energie cu 60%, previne formarea de mucegai şi prelungi durata de viaţă a clădirilor de cel puţin 20 de ani.
Studios în Aachen Institutul pentru Studiul de erori în construcţii, cu toate acestea, indică faptul că mucegai pe pereti, este aproape în mod egal în clădirile "pline" şi "despachetate". În rata de izolat a fost de 8,2 la sută, în timp ce altele -% 9.3. Diferenţa, prin urmare, este aproape în eroare statistică.
Una dintre cele mai mari adversari ai "ambalaje din polistiren", pe pereti, arhitectul Konrad Fischer a remarcat faptul că blochează artificiale tesatura orice circulaţie a aerului, de condensare provoacă de apă în izolaţia, care nu se pot evapora în îngheţare de iarnă, provocând daune ireparabile la cladirea substanţă a clădirii.
Umiditatea din ziduri a deveni mai rece, rezultând în treptat isi pierde calitatile de izolare pe deplin şi începe să semene cu o "pulover umed", care nu numai cald, dar păstrează la rece. Potrivit inginerului civil Matthias locuitorii Baumann de clădiri ambalate cu polistiren, peste timp, sunt nevoiţi să se lupte cu umiditate mai mult în sediile lor şi să cheltuiască mai multă energie pentru încălzire, în comparaţie cu vecinii săi din neizolate clădiri.
Pe partea de sus a tuturor beneficiul economic de izolare din polistiren, potrivit experţilor germani, este discutabilă. Examinarea a asociaţiei de proprietari şi locatarii clădirilor indică faptul că o investiţie de € 4250, ca a cazut la un proprietar particular de apartament cautati va aduce economii anuale de mijloace de încălzire suma de ... € 9.80.

Norocosi sunt cei care au ziduri groase exterioare
Prin urmare, producătorii de materiale de izolare şi de arhitecţi de planificare măsuri similare, în acelaşi timp, sunt mult mai restrâns, în promisiunile sale de beneficii specifice.
Calitatea are preţul său
De ieşire, care oferă critici de polistiren, este de a căuta pentru materiale cu permeabilitate mare şi densitatea capilară. Din păcate, acestea sunt mult mai scumpe. În cazul în care costul curent cu izolatie polistiren între 60 şi 80 de euro pe metru pătrat, şi, uneori, mai puţin, a noilor materiale, care sunt bazate pe lemn sau fibre minerale, începând de la 120 de euro în sus.
Experţii spun că vechile clădiri cu ziduri exterioare groase şi nu au alte proprietati termice mai bune decât ambalate cu polistiren. Deci, cred că de două ori înainte de a lua un împrumut sau consulta cu experţi.       
 Autor: Clear Uzunova, Editor: Alexander Andreev   http://www.dw.de/dw/article/0,,14887573,00.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thanks !